Posts tagged printing

Kad Kahwin Love Cartoon

2

Saiz bukaan : 150mm x 300mm

Saiz dilipat 150mmx150mm

Refer Harga Kad Kahwin

Kad Kahwin Flora (Landscape )

0

Saiz bukaan : 210mm x 198mm (lipat 2) Option : 210mm x 297mm ( A4 lipat 3)

Saiz dilipat : 210mm x 99mm

Refer Harga Kad Kahwin

Kad Kahwin Flora ( Landscape )

1

Harga Klik di bawah (more…)

QR code Bisnes Kad (Design Terkini!)

0

Design bisnes kad terkini! Sesuai dengan perubahan masa dan teknologi . QR code ( Quick Respond ) merupakan trend terkini bg syarikat-syarikat besar dan ternama untuk menjalankan promosi dan juga “branding” syarikat . QR code boleh digunakan mengunakan Smart phone seperti Nokia E71, dan yang mempunyai Symbian 60 , Android  , dan juga iPhone. Ia menjadkan bisnes kad anda menjadi lebih COOOOOOL!!!  hehe. untuk tempahan isi borang dibawah. Sebelum itu refer post ini dahulu untuk membaca syarat dan terma =) (more…)

Kad Kahwin Jenis Lipat 2

1


Bunting & Banner Kahwin

2

Banner Kahwin

Bunting Kahwin

banner kahwin

Bunting kahwin


untuk harga klik disini



Percuma! Templet Kad Kahwin 10¢!

87
kad kahwin murah
kad kahwin murah
kad kahwin murah
kad kahwin murah

Sertai kami di Google Friend Connect Google Page di sebelah kiri atas. Kami akan emailkan templet ini ke email anda!

*Kami akan emailkan dlm format Illustrator.

*Sila follow kami secara Public, jika tidak kami tidak dapat menghantar file tersebut kepada anda

PERCUMA!!

 

Kad Kahwin Bajet 10¢

17

Tiada duit untuk cetak kad kahwin? Mahu jimat kos kad kahwin. kami ada caranya. Baca penerangan di bawah menerangkan cara-cara untuk mencetak kad kahwin sendiri.

1. Anda hanya perlu designkan kad kahwin di dalam Microsoft Word atau Microsoft Publisher .

2. Kos yang diperlukan hanyalah

RM18 untuk kertas A4 berwarna 450kpg,

RM45 pencetakan @fotostat untuk 450keping (10sen sekeping depan belakang) + RM5 upah potong

RM10 Duit minyak =)

Total RM78/900kpg = RM0.09 @ 9sen

Jika mahu templet design percuma  Sertai kami di Google Friend Connect , klik Box Join this site yang berada di sebelah kiri website ini. Dalam masa beberapa hari pihak kami akan menghantarkan file tersebut ke email anda.



BAGAIMANA MENCETAK KAD KAHWIN DENGAN MESIN FOTOSTAT
Anda perlu cetak terlebih dahulu kad yang sudahpun anda susun
dengan pencetak biasa (laser atau injet). Pastikan anda set kertas
anda kepada saiz A4 supaya saiz sebenar selapas dicetak tidak lari
dan mudah untuk di potong.
Anda perlu cetak diatas kertas A4 putih biasa ataupun anda juga boleh
menggunakan tracing paper iaitu sejenis kertas minyak warna putih.

Rupa bentuk kad kahwin ‘master copy’ yang sudah siap dicetak diatas
kertas A4 putih dengan pencetak biasa (saya guna inkjet canon pixma
ip 1880).


Saya akan gunakan pencetak jenis Canon NP 6330. Kalau anda
hantar ke kedai percetakan rasanya memang tak menjadi masalah
untuk dicetak dengan apa jenis mesin cetak pun. Ada jenis pencetak
kuasa rendah dan ada yang jenis kuasa tinggi.
Saya cadang supaya anda mencari kedai yang menawarkan harga
yang paling minima.


Letak kertas ‘master copy’ anda seperti gambar yang ditunjukkan
diatas secara bertelangkup.
Selepas itu, anda perlu masukkan kertas A4 berwarna yang anda nak
kad kahwin anda dicetak diatasnya. Saya cadangkan
gunakankertas jenis ‘two-sheet’ dengan ketebalan 80gsm.

Warna kertas bergantung kepada kesukaan anda. 😉
Ok.. lepas boleh tekan butang ‘copy’ untuk mulakan proses mencetak.
Pastikan anda juga tidak lupa untuk set jumlah bilangan kertas/kad
yang nak dihasilkan. 1 rim kertas bersamaan dengan 450 keping.

Hasil diatas adalah untuk ‘one side’ sahaja. Satu muka sudah siap
dicetak.
Tunggu sampai habis kertas anda dicetak.


Seterusnya kita akan cetak muka yang disebelah lagi pula. Kertas
yang dah dicetak tapi (one-side) dimasukkan semula kedalam drawer
kertas dengan keadaan seperti ditunjukkan didalam gambar.
PENTING: Pastikan kedudukan kertas seperti yang saya tunjukkan
diatas. Kalau anda letak secara terbalik atau selain seperti yang
ditunjukkan digambar kad kahwin anda akan terbalik dan rosak.
Lepas itu anda boleh tekan butang untuk mula mencetak…
Selepas dah selesai cetak anda boleh mula proses pemotongan..450/2 = 900 keping =)
Done… 😉


Disediakan oleh:
Ridzuan Jamal

Kad Kahwin Murah 2011 @ 1432H

5

PROMOSI SAH SEHINGGA

30 NOVEMBER 2011

 

Kad Kahwin Bajet

Art Paper 157gsm

RM 0.29 – 2000 kpg

RM 0.39 – 1000 kpg

RM 0.69 – 500 kpg

RM 0.99 – 300 kpg

3 @ 2 Lipatan Saiz kad : A4 – (3 Lipatan) Kualiti kad : Artc Paper 157gsm Proses Cetakan: Full color both side. Sampul : Sampul Putih 100gsm disertakan Minima : 300 unit Lain-lain : Tambah gambar percuma

Kad Kahwin Jimat

A. Artcard 230gsm ( Biasa)

RM 0.55 – 2000 kpg

RM 0.60 – 1000 kpg

RM 1.00 – 500 kpg

RM 1.60 – 300 kpg

B. Artcard 230gsm + UV (Berkilat)

RM 0.65 – 2000 kpg

RM 0.70 – 1000 kpg

RM 1.10 – 500 kpg

RM 1.80 – 300 kpg

C. Artcard 230gsm + Laminate ( Exclusive)

RM 0.75 – 2000 kpg

RM 0.80 – 1000 kpg

RM 1.20 – 500 kpg

RM 1.90 – 300 kpg

3 @ 2 Lipatan Saiz kad : A4 – (3 Lipatan) Kualiti kad : Artcard 260gsm Finishing : A. Tiada Kemasan B. UV (berkilat) C. Gloss / Matte Laminate

Proses Cetakan: Full color both side. Sampul : Sampul Putih 100gsm disertakan Minima : 300 unit Lain-lain : Tambah gambar percuma

1. Design Peta Lokasi di caj RM30 bagi sebelah pihak, RM50 untuk dua belah pihak.

2. Tempaham mestilah dibuat sekurang-kurangnya 2 bulan dari tarikh majis bakal berlangsung. atau 2 minggu dari tarikh kad hendak diedarkan.

3. Harga tidak termasuk kos penghantaran.

4. Caj design kad dikenakan untuk Customize kad.

Perniagaan Percetakan(Printing) Cara Mudah

1

Percetakan atas kertas memang mempunyai perminataan yang sangat tinggi. Antara produk yang sangat-sangat laris ialah seperti flyers, bochure, kad kahwin, business card dan macam-macam lagi.

Ini berikutan keperluan banyak pihak terutama mereka yang terlibat dalam bidang perniagaan. Flyers dan brochure mungkin digunakan untuk tujuan promosi perniagaan manakala business card pula sebagai tanda pengenalan individu kepada perniagaan masing-masing.

Jadi jangan terkejut kalau saya katakan yang peniaga-peniaga yang menjalankan perniagaan berasaskan percetakan diluar sana sedang mengecapi keuntungan yang begitu besar.

Anda pun boleh buat. Baik secara sepenuh masa mahupun secara sambilan, perniagaan berasaskan percetakan mampu memberi keuntungan dari 50% sehingga 300% ataupun mungkin lebih lagi bergantung kepada jenis produk.

Anda nak tahu tentang peluang dan teknik yang begitu istimewa untuk anda ceburi bidang perniagaan percetakan ini sila-silah layari laman web dibawah.

Anda akan didedahkan tentang bagaimana nak memulakan perniagaan percetakan anda sendiri secara mudah.

Proses-proses untuk menghasilkan satu produk percetakan atas kertas, sebagai contoh seperti poster memerlukan beberapa langkah. Antara seperti proses rekabentuk grafik, selepas itu proses menghasilkan filem, plate, dan seterusnya proses cetak. Selepas selesai cetak akan dilakukan proses finishing seperti laminate dan kemasan terakhir iaitu pemotongan mengikut saiz.

Untuk uang memiliki mesin sendiri ianya suatu proses biasa sahaja. Tetapi yang tiada mesin percetakan mungkin akan bergegas ke sana dan sini untuk semua proses-proses diatas. Adakala ia mudah dan adakala ia rumit. Mudah mungkin kerana memiliki mesin sendiri yang berhaga sehingga ratusan ribu ringgit, rumit mungkin kerana terpaksa bergerak kesana-sini.

Sebenarnya, perniagaan percetakan ini sebenarnya boleh dimudahkan dan disingkatkan kepada satu dua proses sahaja.

Semudah dengan hanya duduk diatas kerusi, menerima tempahan, menghasilkan design serta rekabentuk grafik dan mengira wang keuntungan anda.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut sila klik link yang diberikan dibawah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Go to Top